Spoločenskovedný ústav CSPV SAV na piatej konferencii ESS v Lisabone

Národní koordinátori projektu Európska Sociálna Sonda, Michal Kentoš a Denisa Fedáková, prezentovali výsledky slovenskej pilotáže zberu dát formou samostatného vypĺňania dotazníka (self-completion, SC) v dňoch 8-10.7.20204 na piatej medzinárodnej konferencii ESS, v univerzitných priestoroch  ISCTE v Lisabone.

V príspevku s názvom "Self-completion feasibility testing in ESS Round 11 in Slovakia. Aims, worries and reality" referovali o zisteniach a skúsenostiach v súvislosti s formou zberu SC. Keďže na Slovensku neboli doposiaľ skúsenosti s touto formou zberu dát v rozsiahlom spoločenskom prieskume, príspevok upútal pozornosť účastníkov a účastníčok konferencie a prispel k hodnotnej diskusii. Program konferencie je k nahliadnutiu tu: europeansocialsurvey.org/about/ess-conference/5th-international-ess-conference/conference-agenda 

Na konferencii odzneli tri pozvané prednášky. S prvou prednáškou „A virtuous circle redux: The media and trustworthiness in the digital age“ vystúpila, renomovaná výskumníčka z oblasti politických vied, Pippa Norris. Druhú pozvanú prednášku „A cross-national survey transformation: the move to self-completion interviewing on Europe’s flagship cross-national general social survey“ predniesol riaditeľ ESS, Rory Fitzgerald a s treťou key-note prednáškou  How (un)fair is Europe?  sa predstavila víťazka súťaže 2024 Jowell-Kaase Early career researcher Jole Adriaans z Bielefeld University.

Konferencia prispela k mnohým stretnutiam a podnietila nekončiace diskusie a výmenu skúseností. Organizačný tím vytvoril účastníkom a účastníčkam konferencie skvelé podmienky a mimoriadne priateľskú a zdielnu atmosféru.  

 

Aktuality

Pripravujeme...

Kontakt

  • Centrum spoločenských
    a psychologických vied SAV, v.v.i.

    Šancová 56
    811 05 Bratislava
    Slovenská republika

    IČO: 00596795
    DIČ: 2021299467

    PIC: 991639925

  • Sekretariát: +421 (5) 625 58 86